FINANȚAREA PROCESELOR ÎMPOTRIVA CARTELURILOR

Multe companii sunt afectate de pagube generate de carteluri. Adesea aceste pretenții la despăgubiri și modul de implementare al acestora nu sunt clare pentru compania afectată și nici transparente, iar riscul financiar legat de procese lungi sunt în parte imposibil de evaluat.

Aici vă ajută CREDITALE.

CREDITALE este o companie cu răspundere limitată în conformitate cu legislația germană, înregistrată la Registrul Comerțului din Memmingen cu HRB 16307. Obiectul de activitate este finanțarea proceselor de despăgubire împotriva cartelurilor.

CREDITALE nu acordă consiliere juridică, ci doar finanțarea costurilor de judecată pentru procesele de despăgubire intentate cartelurilor pentru clienții săi. CREDITALE conlucrează strâns cu experți renumiți din doemniul juridic și economic și poate asigura astfel o calitate maximă și șanse crescute de reușită în aplicarea pretențiilor.

CARTELUL CAMIOANELOR: PĂGUBIREA cumpărătorilor de CAMIOANE

Comisia UE a decis despăgubiri de miliarde la 19 iulie 2016 împotriva mai multor producători de camioane. Comisia a confirmat astfel faptul că producătorul de camioane MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco și DAF au ajuns la acorduri ilegale timp de mai bine de un deceniu pentru stabilirea prețurilor pe piața camioanelor. Astfel au fost păgubiți cumpărătorii de camioane produse sub aceste mărci între anii 1997 - 2012.

CARTELUL CARDURILOR DE DEBIT: Afectarea comerțului la utilizarea cardurilor de debit

Ani de-a rândul distribuitorii au plătit la tranzacțiile cu carduri de debit o taxă fixă de 0,3 procente către organizațiile bancare pentru carduri de debit. Abia din 2014 taxele au fost negociate liber cu băncile în urma intervenției Oficiului Federal pentru Carteluri. Drept urmare, taxele au scăzut parția cu până la 40 de procente.

CARTELUL BATERIILOR AUTO: AGENȚII ECONOMICI DE PE PIAȚA DEȘEURILOR AU AVUT DE SUFERIT DE PE URMA ACORDULUI ASUPRA PREȚURILOR DE ACHIZIȚIE

Comisia Europeană a decis în 2017 amenzi în valoare totală de 68 de milioane de Euro împotriva companiilor Campine, Eco-Bat Technologies și Reciyclex. Membrii cartelului au fost acuzați că au stabilit de comun acord prețurile de achiziție pentru acumulatorii cu plumb uzați. Agenții economici afectați pot solicita acum despăgubiri.

CARTELUL BĂILOR: DISTRIBUITORII DE PRODUSE SANITARE AU PLĂTIT ANI DE-A RÂNDUL PREA MULT

Curtea Europeană de Justiție a confirmat practica ilegală de stabilire a prețurilor între 17 producători de armaturi și articole sanitare ceramice între anii 1992 și 2004. În total Comisia Europeană a acordat amenzi în valoare de 622 milioane de Euro. O mulțime de firme din domeniul construcțiilor, distribuitori de produse sanitare au suferit drept urmare de pe urma prețurilor crescute și astfel au dreptul la despăgubiri.

DISCUTAȚI CU NOI DESPRE APLICAREA PRETENȚIILOR DUMNEAVOASTRĂ

CREDITALE lucrează transparent, eficient și foarte efectiv. Rețeaua noastră de parteneri este alcătuită din firme de avocatură, experți și finanțiști specializați pe legislația cartelurilor. Astfel vă asigurăm șanse maxime pentru aplicarea drepturilor dumneavoastră și vă preluăm și riscul financiar.

Germania

CREDITALE GmbH
Bahnhofstra
ße 41
89231 Neu-Ulm

Telefon: +49 731 1479001-0
E-Mail    info(at)creditale.com​​

Austria

CREDITALE CONSULTING CC GmbH
Alser Straße 21
1080 Wien (Josefstadt)

Telefon: +43 1 40244 2213
E-Mail    office(at)creditale.at​​​​​​​