KARTELL-KÁRTÉRÍTÉSI PEREK FINANSZÍROZÁSA

Számos vállalkozást érint a kartellezők általi megkárosítás. Sok esetben a kártérítési igények és ezeknek az igényekhez az érvényesítéséhez vezető út nem kellően ismert és átlátható a károsult vállalkozások számára, és a hosszú perek pénzügyi kockázata aránytalanul nagy.

A CREDITALE itt segít.

A CREDITALE a német jog szerint a Memmingeni Cégbíróságon HRB 16307 számon bejegyzett korlátolt felelősségű társaság. Üzleti tevékenységük a kartell-kártérítési perek finanszírozása.

A CREDITALE jogi tanácsadást nem végez, hanem kizárólag a kartell-kártérítési perek költségeit finanszírozza a megbízói számára. A CREDITALE a jogi és közgazdasági szakterületek jónevű szakértőivel szoros együttműködésben dolgozik, így az igények érvényesítésének magas minőségét és sikerkilátásait tudja biztosítani.

TEHERGÉPJÁRMŰ-KARTELL: A TEHERGÉPJÁRMŰVEK VÁSÁRLÓIT ÉRT KÁROK

Az Európai Bizottság 2016. július 19-én több tehergépjármű-gyártóval szemben milliárdos tételben szabott ki pénzbírságot. A Bizottság ezzel elismerte azt a tényt, hogy a MAN, a Volvo/Renault, a Daimler, az Iveco és a DAF tehergépjármű-gyártók több mint egy évtizeden át törvénytelen kartellmegállapodás részesei voltak a tehergépjármű-piacon. Ezáltal az 1997-2012. években ezeknek a márkáknak minden tehergépjármű-vásárlója kárt szenvedett el.

EC-KÁRTYA KARTELL: A kereskedelem megkárosítása az EC-kártyák használata során

Az EC-kártyával végzett ügyletek után a kereskedők hosszú éveken át a forgalom 0,3 százalékát kitevő fix díjat fizettek a bankok EC-kártya szervezeteinek. Csupán 2014 óta lehet szabadon megegyezni a díjakról a bankokkal, a Szövetségi Kartellhivatal közbelépésének köszönhetően. Ennek eredményeként a díjak akár 40 százalékkal is csökkentek.

AUTÓAKKUMULÁTOR-KARTELL: A FÉMHULLADÉK-KERESKEDŐK SZENVEDIK EL A KARTELLMEGÁLLAPODÁST

Az Európai Bizottság 2017-ben összesen 68 millió eurós pénzbírságot szabott ki a Campine, az Eco-Bat Technologies és a Recylex vállalatokra. A kartellezők terhére a használt ólomakkumulátorok felvásárlási árainak egyeztetését rótták fel. A károsult fémhulladék-kereskedők most kártérítést követelhetnek.

FÜRDŐSZOBA-KARTELL: A SZANITERÁRUK KERESKEDŐI ÉVEKIG TÚL SOKAT FIZETTEK

Az Európai Bíróság megállapította 17 szerelvény- és szaniterkerámia-gyártó törvénytelen kartellmegállapodását az 1992 és 2004 közötti években. Az Európai Bizottság 622 millió euró összegben szabott ki pénzbírságot. Számos építő és szerelő vállalkozás, valamint szaniteráru-kereskedő fizetett túlzott árakat ezekért a termékekért, így most kártérítési igénnyel léphetnek fel.

BESZÉLJÉK MEG VELÜNK IGÉNYEIK ÉRVÉNYESÍTÉSÉT

A CREDITALE átláthatóan, hatékonyan és nagy hatásfokkal dolgozik. Partnerhálózatunk kartelljogra szakosodott ügyvédi irodákból, szakértőkből és pénzügyi szolgáltatókból áll. Ezáltal a legnagyobb eséllyel biztosítjuk az Önök jogainak érvényesítését, ugyanakkor átvállaljuk a pénzügyi kockázatot.

Németország

CREDITALE GmbH
Bahnhofstra
ße 41
89231 Neu-Ulm

Telefon: +49 731 1479001-0
E-mail    info(at)creditale.com​​

Ausztria

CREDITALE CONSULTING CC GmbH
Alser Straße 21
1080 Wien (Josefstadt)

Telefon: +43 1 40244 2213
E-mail    office(at)creditale.at​​​​​​​